Biosun Hopi Oorkaarsen  ( 60€ - 60')
Deze behandeling vindt zijn oorsprong bij een traditioneel zuiveringsritueel afkomstig van de Hopi Indianen.
Katoenen strookjes worden in bijenwas en etherische olieën van salie, kamille en Johanneskruid gedrenkt, en vervolgens opgerold. Onderaan de kaars zit een speciale filter die verbrandingsresten of was opvangt. De lichte onderdruk in de kaars, de warmte en de trilling van de stijgende lucht, geven aan het trommelvlies en de gehoorgang een lichte massage. Hierdoor worden de reflexpunten die rondom het oor liggen, gestimuleerd en wordt de druk in het oor, voorhoofd en bijholten gereguleerd.

Oorkaarsen kunnen helpen bij het losmaken en verwijderen van oorsmeer,  verlichten oorpijn, oorsuizing en oortinteling, neus-, voorhoofd-, bijholte- en keelontstekingen. Ze geven verlichting bij verkoudheid, loopneus, griep, hoofdpijn, migraine en sinusitis, ontstoken amandelen, overmatige prikkelbaarheid en hyperactiviteit, nervositeit, een ‘vol’ hoofd, bij stressymptomen, slapeloosheid en onrust. Ook kinderen kunnen baat vinden bij zo’n behandeling. De meeste worden er rustig van en vallen er soms bij in slaap. 

Opgelet: oorkaarsen worden beter NIET gebruikt bij een geperforeerd trommelvlies, eczeem in de uitwendige gehoorgang, bij een acute oorontsteking, of bij epilepsie. Na een oorkaarsensessie laat men de volgende 24u best geen water in de oren komen (douchen kan wel). Gebruik geen oordruppels voor en na een behandeling. Drink een glas water om het lichaam te helpen detoxen. 

De oorkaarsen zijn van  “BIOSUN” en dragen het EG - label zodat ze voldoen aan de Europese standaardnorm waardoor kwaliteit en veiligheid gegarandeerd zijn.

Wil je zélf oorkaarsen leren plaatsen? Dan ben je welkom op de workshop Oorkaarsen & Oorreflexzonemassage